top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Türkiye 100 bin turizm çalışanını yurt dışına kaptırdı

Türkiye’den yurt dışına giden turizm çalışanlarının sayısı her geçen gün artıyor. TTYD Başkanı Oya Narin ve Başkan Yardımcısı Mehmet Nane, yurt dışına giden personel konusundaki son durumu değerlendirdi.


Sözcü gazetesinden Recep Genel’in aktardığı habere göre TTYD Başkanı Oya Narin, “Pandemi öncesi yeteri kadar insan kaynağımız vardı. Ancak bu insan kaynağını tutamadık. Hizmet sektöründe güvenlikten kuaföre, servisten aşçıya herkesi Arap Yarımadası transfer ediyor” dedi. Turizm çalışanlarının bu ülkelerde ayda 3-5 bin dolar arasında maaş alabildiklerine dikkat çeken Narin, “Biz o kadar sıkıntı çekiyoruz ki Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan’da okullarla anlaşma yaparak Antalya’ya personel çekiyoruz. Bu ülkelerden gelenlere 500-600 dolar maaş artı yeme, yatma veriyoruz” dedi.

 

Gazetecilerin “Kaç kişi gitmiştir” sorunu yanıtlayan TTYD Başkan Yardımcısı Mehmet Nane ise “Pandemi ve sonrasında 100 bini geçmiştir. Üst yönetimde, kilit noktalarda, garson, aşçı hep Türkler var” ifadelerini kullandı. Nane, Mısır’da Şarm El Şeyh’teki otellerde personelin önemli bir bölümünü Türk olduğuna da dikkat çekti.

13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page