top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Turizm Yatırım Forumu başladı

TTYD tarafından düzenlenen TIF2023-Turizm Yatırım Forumu başladı.


Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen TIF2023’ün açılışında konuşan Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, “TTYD’ye ait bir marka ve organizasyon olan Turizm Yatırım Forumu’nun Türkiye ve yakın coğrafyada yerli yatırımcılarımızı dünyaya açmak ve yabancı yatırımcıları ülkemize çekmek için turizm yatırım ağlarının temel buluşma platformu olmasını hedeflemekteyiz.” dedi


Narin, Türkiye’nin 60 milyon ziyaretçi, 56 milyon dolar gelir hedefleyen bir ülke haline geldiğini belirtti.


Türkiye’nin dünya liginde 3. sıra hedefine ulaşmak için var gücüyle çaba sarf ettiğini söyleyen Oya Narin, dünyada 2019 rakamlarını yakalayan tek ülke olduğunun altını çizdi.

Oya Narin, TTYD’nin 120 milyar dolarlık yatırım 20 bini aşan tesis 2 milyonu aşan çalışanı ile turizmin önemli bir gücünü oluşturduğunu belirtti.


Raffles Hotel’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ve İstanbul Valisi Davut Gül açılış konuşmalarında Türkiye’nin dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade ettiler.

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page