top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Turizm acenteleri Giresun’u tur programlarından çıkartma yönünde tavsiye kararı aldı

Giresun’da tur otobüsleri için bir bekleme veya park alanı olmadığı için turizm acenteleri Giresun’u tur programlarından çıkartma yönünde tavsiye kararı aldı. Turizm acenteleri tarafından ortak alınan bu kararın bir yazı ile TÜRSAB’a bildirileceği kaydedildi.


GİRESUN TURİZMDE HER ŞEYİ KAYBEDİYOR!

Giresun Öncü Gazetesinden Mustafa Demir’in haberine göre, Yıllardır çözüm bekleyen ve ne yazık ki, bugüne kadar bir çözüme kavuşturulamayan tur otobüsleri park alanı sorunu sonunda Doğu Karadeniz Bölgesi’ne tur düzenleyen turizm acentelerini canından bezdirdi.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi tur programlarına Giresun’u da dahil eden ancak yıllardır büyük sorun yaşayan tur acenteleri sonunda isyan bayrağını çekti.

 

GİRESUN’U TRANSİT GEÇECEKLER!

Tur acenteleri Giresun merkezde tur otobüsleri için bir bekleme veya park alanı gösterilmediği için bundan sonra tur programlarından Giresun’u çıkartma kararı aldı.

 

Giresun Adasının sahipsizlikten ziyarete kapatılmasının ardından birçok tur otobüsü de Giresun’u programından çıkartırken, diğer tur acentelerinin de Giresun’u programından çıkartacak olması tuz biber oldu.

 

TÜRSAB, ACENTELERİN TAVSİYE KARARINI DOĞRULADI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Giresun İl Temsilcisi Selçuk Tavacı, Giresun’da tur otobüsleri için bir beklemeye veya park alanı bulunmadığı için acentelerin Giresun’u tur programından çıkartmak için tavsiye kararı aldığını doğruladı.

 

Tavacı, tur acenteleri tarafından alınan tavsiye kararının bir yazı ile TÜRSAB’a bildirileceğini öğrendikleri belirterek, “Giresun turizmi adına son derece üzücü ve vahim bir karar” dedi.

 

TÜRSAB Giresun İl Temsilcisi olarak defalarca valilikten dilekçe ile tur otobüslerinin yolcu indirip, bindirmesi ve beklemesi için Atatürk Meydanı mevkiinde en az 2 otobüslük yer talep ettiklerini hatırlatan Tavacı, ne yazık ki, bugüne kadar bu taleplerine olumlu bir cevap alamadıklarını ifade etti.

 

“TUR OTOBÜSLERİNE BİR BEKLEME ALANI GÖSTERİLMEDİ”

Giresun’a her geldiklerinde sorun yaşayan tur acentelerinin Giresun’u tur programlarından çıkartmak için tavsiye kararı aldıklarını üzüntüyle öğrendiklerini aktaran Selçuk Tavacı, “Giresun’a uğrayan bir tur otobüsü yemek, çay, kahve, su, dondurma ve alışveriş için esnafa en az 40-50 bin lira para bırakmakta. Giresun’a günlük 10 tur otobüsü uğrasana günlük bu 400-500 bin lira demek. Aylık ise en az 15 milyon lira. Bundan sonra Giresun’u tur programından çıkartacak olan tur acenteleri bu parayı başka illere bırakacak. Kaybeden kim olacak Giresun. Bu kayıp neden yaşanacak? 2 tane tur otobüsü bekleme alanı gösterilemediği için. Takdir ve yorum Giresun halkının” diye konuştu.


2 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page