top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

The Economist Türk turizmini yazdı

Londra merkezli The Economist dergisi, enflasyonun Türk turizmini nasıl vurduğunu yazdı: Bir zamanlar Türk tatillerinden çok daha pahalı olan Yunan tatillerinin artık ekonomik olarak daha cazip olduğu anlamına geliyor.

Londra merkezli dünyaca ünlü ekonomi gazetesi The Economist, Türkiye'deki yüksek enflasyon oranının Türk turizmini nasıl olumsuz etkilediğini anlatan bir yazı yayınladı.

 

Türkiye ile Yunanistan arasında geçtiğimiz yılın sonunda kabul edilen ve Yunan adalarını kapsayan 7 günlük kapı vizesinin Türk turizmine etkisinin de incelendiği yazıda şu ifadelere yer verildi:


"Yunanlılar ve Türkler şahsen tanıştıklarında genellikle iyi geçinirler. Ege'nin her iki yakasındaki müzik, mutfak ve içki kültürleri neredeyse aynıdır ve Yunancanın Samian lehçesi Türkçe kelimelerle doludur. Siyasi anlaşmazlıklar ve pandemi, her iki taraftaki turizm işletmelerine zarar verir, çünkü onlar da geleneklerinin çoğunu adalar ve Türk kıyıları arasındaki trafiğe borçludurlar.

 

Türkiye'nin Mayıs ayında %75'e ulaşan inatçı yüksek yıllık enflasyon oranı, bir zamanlar Türk tatillerinden çok daha pahalı olan Yunan tatillerinin artık ekonomik olarak daha cazip olduğu anlamına geliyor.

 

Ancak Türkler hala bir kapı vizesi almak için çok para ödemek zorunda: 60 € (65 $), tam bir Schengen vizesinden sadece biraz daha az ve Yunanistan'da geçirdikleri zamanı kapsayacak şekilde seyahat sigortası yaptırmaları gerekiyor.

 

Tüm Samos işletmeleri faydalarını göreceklerine inanmıyor. Köy atölyesinden seramik satan bir Samos zanaatkarının dediği gibi, 'Türkler geliyor, ancak paraları yok. (patronlardunyasi.com)


 

35 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page