top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Taras Kobishchanov : 2023'te Türk otellerinde konaklayan Rus turist sayısı azaldı

2023'te Türk otellerinde konaklayan Rus turist sayısı azaldı. Türkiye'deki otelcilerin Rusların 2022 yılındaki yoğun talebini dikkate alarak 2023'te ciddi fiyat artışına gittiğini belirten Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobishchanov, " Türk otelciler bu stratejinin bedelini düşük dolulukla ödedi” dedi.


ATOR Başkan Yardımcısı ve Russian Express Genel Müdürü Taras Kobishchanov, yabancı otelcilerin ve havayollarının politikaları ve Ruslara yönelik yurt dışı tur fiyatlarındaki değişikliklere ilişkin tahminlerde bulundu.

 

Türkiye'deki otelcilerin Rusların 2022 yılındaki yoğun talebini dikkate alarak 2023'te ciddi fiyat artışına gittiğini belirten Kobishchanov, " Türk otelciler bu stratejinin bedelini düşük dolulukla ödedi. 2023'te Türk otellerinde konaklayan Rus turist sayısı azaldı. Aynı şekilde, Arap havayolu şirketleri gibi hava taşıyıcıları da 2023 planını yaparken başarılı 2022 satışlarını temel alarak daha fazla uçak piyasaya sürerken fiyatları yükseltti. Sonuç olarak ulaşımda arz fazlası oluştu ve fiyatlar talebi karşılamadı" dedi.

 

2024'te fiyatlar aynı kalır, hatta düşebilir

Kobishchanov'a göre, gerek otelciler gerekse havayolu şirketlerinin 2024 için fiyatlandırma politikası ve ulaşım hacimlerini planlarken geçen yılın deneyimini dikkate alacaklar: Dolayısıyla 2024 yılında yabancı otelcilerin daha uygun bir tarife politikasına döneceğini öngörebiliriz. Fiyatlar 2023’teki kadar artmayacak, hatta bazı durumlarda düşmeye başlayacak. Otelciler sezon içinde son dakika özel tekliflerini kullanarak ayarlamalar yapmanın faydalı olmadığını fark etti. Çünkü fiyatları "duruma göre" ayarlayarak hem erken rezervasyonları hem de normal satış derinliğini kaybediyorlar" dedi.

 

Yurtdışına ulaşım hacmi azalacak

Kobishchanov 2024'te yurt dışına ulaşım hacminin de azalacağı görüşünde: Mısır'da, BAE'de ve Katar'da ciddi bir düzeltme zaten yapılıyor. Hainan ve Vietnam'a ilişkin de aşırı beklentiler yok; kimse bu yönlerin Tayland'dan büyük hacimler çekebileceğini düşünmüyor. Bu nedenle, charter taşımacılığına yönelik kapsamlı planlar yok.”


3 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page