top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Sururi Çorabatır, Antalya Havalimanında yaşananlara tepki göstererek ilgilileri göreve çağırdı

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Antalya Havalimanı pistlerinin turizmin yüksek sezonunda yoğun hava trafiğine cevap veremeyerek sürekli rötarlara sahne olmasına tepki göstererek, ilgilileri göreve çağırdı.

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Antalya Havalimanı pistlerinin turizmin yüksek sezonunda yoğun hava trafiğine cevap veremeyerek sürekli rötarlara sahne olmasına tepki göstererek, ilgilileri göreve çağırdı.


Antalya'nın turizmci milletvekili Sururi Çorabatır'ın X hesabından yaptığı açıklama, aynen şöyle:

 

"Havalimanı ve uçuş sürelerine ilişkin bugün yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.

 

Antalya’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuş saatim 13:20 idi. İlk gecikme 14:05, ikinci gecikme 14:20 oldu. 14:40’da uçağın kapı kapatması, 10 dk taxi ile doğu pistine varış ve 24 dk kalkış için sıra bekledik. Kalkış saatimiz 15:14’ü buldu.

 

Neredeyse 2 saatlik bir gecikme ve bizden sonra doğu pistinde kalkış sırasında bekleyen 16 uçak…

 

Elbette daha fazlası olduğunu da görüyor ve biliyoruz! Şimdi soruyorum:

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, askeri pistin kullanımı için hazırladığı rapor gibi Doğu Pisti için de bir rapor düzenleyecek mi?

 

DHMİ, hava trafik kontrollerinin inisiyatif almaları için talep ve hak ettikleri maaşları için yasa teklifinden komisyon aşamasında geri çektikleri maddeyi tekrar gündeme alacak mı?

 

İçinde bulunduğumuz çağda kuşkusuz sahip olduğumuz en değerli şey zamandır. Geri getiremediğimiz,  yerine koyamadığımız bir değer… Zaman kaybederken aslında, bu zamanı sevdiklerimizden, sağlığımızdan, işimizden, kendi geleceğimizden çalıyoruz. Kimsenin bu değeri bizden çalmaya hakkı yok!

 

Havayolu taşımacılığında genelde her şeyin zamanında gerçekleşeceğine olan inancımızla planlarımızı yapıyoruz. Burada yaşanan zaman kayıpları havayolu taşımacılığına olan güveni de azaltacak, insanları planlarına sadık kalabilecekleri başka alternatiflere yönlendirecektir.

 

Ne yazık ki son dönemde tüm havayollarının zamanında kalkış iniş saatlerindeki yüzdelik oranında vahim düşmeler vardır. Bu gecikmeler havayollarının hem imajına, hem müşteri memnuniyetine ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu sorun artık sadece birkaç şehrin değil bütün ülkenin sorunu haline gelmiştir.

 

Ancak,  planlamasını çok uzun süre önce yapan insanların şu anda başka alternatifleri yoktur ve bu plana sadık kalınamaması genel anlamda başta turizm olmak üzere birçok sektörü olumsuz etkilemektedir. İlgili kişi ve kurumları daha duyarlı olmaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum hem de hiç vakit geçirmeksizin…"


5 görüntüleme0 yorum

Comentários


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page