top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Son dakika satışlarında fiyatlar erken rezervasyonun dahi altına düştü

Dolulukların beklentiyi karşılamadığı bazı otellerde son dakika satışlarında erken rezervasyon satışlarının bile altında rakamlarla indirime gidildi. Mağduriyet yaşayan tatilciler oluşan farklı otelden tahsil etti. 

Erken rezervasyon döneminde ‘yüzde 40’a varan indirim’ vaadiyle oda satan bazı oteller yüksek sezonda indirim yapmaya başladı. Bir misafir, bayramdan önce 55 bin lira ödediği otelin 49 bin liraya düştüğünü görünce itiraz edip aradaki farkı geri aldı. Sonrasında otel bir indirim daha yapınca müşteri itirazını tekrarladı ve oluşan yeni farkı da otelden tahsil etti.

 

Kuk: Müşteriyi erken rezervasyondan kaçırmamamız gerekiyor

Konuyla ilgili Hürriyet'ten Özge Esen'e değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, “Otelin yaptığı indirim erken rezervasyon fiyatlarının altında olmamalı ancak her işte olduğu gibi burada da kötü örnekler karşımıza çıkıyor. Erken rezervasyon indirimleri yüzde 30-40 arasındadır. Son dakika satışlarında işini düzgün yapan oteller bu indirimin altına inmezler, en kötü, erken rezervasyonda verdiği indirimleri sunar. Müşteriyi erken rezervasyondan kaçırmamamız gerekiyor” dedi.

 

Kavaloğlu: En önemli konu; en erken alanın en indirimli fiyat almasıdır

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da “Oteller müşterisini memnun etmemeyi tercih etmez. Eğer bir memnuniyetsizlik varsa aradaki fark otelci tarafından müşteriye ödenir” dedi. Kavaloğlu, şöyle devam etti: “En erken rezervasyonu İngilizler yaptırır, daha sonra Almanlar gelir. Özellikle pandemiden sonra erken rezervasyon oranı arttı. Burada en önemli konu; en erken alanın en indirimli fiyat alması konusudur. Eğer böyle olmazsa o oteli bir daha kimse erkenden almaz. Bazı otellerde doluluk oranları zayıf gidince bir panik havası yaratıldı ve biraz fiyat indirimleri oldu.”


19 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page