top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Sinpaş'ın Kızılbük’teki otel ve devremülk inşaatına valilikten onay!

Belediyenin inşaatını durduğu Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi mühre rağmen Valilik izniyle devam ediyor.


Muğla-Marmaris'in İçmeler Mahallesine bağlı Kızılbük koyunda 36 yıl önce başlayan otel ve devremülk inşaatı tartışmaları, çevrecilerin protestoları ve yargı süreciyle yıllardır gündemde. Marmaris Kent Konseyi, inşaatın Haziran ayında belediye tarafından durdurulmasına rağmen Valilik izniyle devam ettiğini kaydetti.

 

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin yürüttüğü "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi" turistik bölgelerde uygulanan 15 Mayıs ve 15 Ekim arası inşaat yasağına uymadığı gerekçesiyle Haziran ayında durdurulmuştu.

 

DW Türkçe’den Ece Çelik’in haberine göre çevreciler, inşaatın valilikten alındığı belirtilen özel izinle devam ettiğini ortaya çıkardı.

 

İnşaat yasağına uymadığı gerekçesiyle yerinde inceleme başlatan Marmaris Belediyesi, kıyı alanında kaçak ve ruhsatsız olarak dolgu yapıldığını tespit etmiş, belediye ekipleri inşaatın söz konusu bölümünü mühürleyerek 60 milyon TL idari para cezası kesmişti.

 

Marmarisliler ve çevreciler yargı süreci devam eden inşaata ilk gününden bu yana karşı çıkıyor ve inşaatın aldığı tüm ruhsatların hukuksuz olduğunu iddia ediyor. Marmaris Kent Konseyi yapının ruhsatının iptali için iki ayrı dava açmış durumda.

 

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Sinpaş, sahibi olduğu "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi" ile bir kısmı Kızılbük Milli Parkı'nı da içeren bir alanda, bin 318 lüks devre mülk ünitesi ve 206 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir otel, termal SPA, wellness park, kongre merkezi, AVM, 10 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir aqua & macera park ve sağlıklı yaşam merkezi yapmayı planlıyor.

 

Sinpaş şirketi, devremülk sattığı müşterilerine Nisan 2025'te teslimat yapmaya başlayacağı sözünü veriyor. Sinpaş'ın Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı bildirimde projede şimdiye kadar 27 bin 679 devremülk satışının gerçekleştiği ve 6 milyar 38 milyon 105 bin TL ön satış cirosu elde edildiği bilgisi yer alıyor.

 

Ancak projenin akıbeti, son çıkan bilirkişi raporunun ardından belirsizliğini koruyor.

 

29 Haziran 2022 tarihinde açılan ruhsat iptali davasında istenen bilirkişi raporu 27 Temmuz 2024'te tamamlandı. Raporda projeye şimdiye kadar verilen 16 ruhsatın mevzuata aykırı olduğu belirtildi.

 

Raporda, 2005 yılı uygulama imar planında, Kıyı Kanunu'na göre kıyı kenar çizgisinden itibaren gösterilmesi gereken sahil şeridi konusunda herhangi bir düzenlemenin yer almadığı ifade edildi.

 

Bilirkişi raporu, projede turizm ve konut şeklinde ayrı kullanımlar olmasına rağmen imar planında tek bir kullanım varmış gibi kayıt tutulduğunu da tespit etti. Raporda ayrıca mimari incelemeler sonucunda imar durum belgesinde aykırılıklar tespit edildiği ve bazı etaplardaki kat adedi ve blok boylarında plana aykırılık saptandığı tespiti yer aldı.


2 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page