top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Schengen vize ücretlerine zam geliyor

Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklifin yasalaşması halinde fiyat artışı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek.




Schengen vizesi, AB ve Schengen bölgesinin 90 günlük vizesiz seyahat kuralından yararlanamayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için gerekli. Avrupa Komisyonu, Schengen vizesi ücret artışına ilişkin 2 Şubat'ta bir taslak sundu.

 

Euronews'te yer alan habere göre, teklifin yasalaşması halinde fiyat artışı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek. Teklif yeşil ışık alırsa, ücret yetişkinler için yüzde 12 artışla 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise, 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek.

 

AB ayrıca, üye ülkelerden sınır dışı edilen kişilerin "Yeniden girişini kabul etme konusunda yetersiz iş birliği" gösteren ülkeler için ücreti daha da arttırmayı planlıyor. Schengen vizesi, AB ve Schengen bölgesinin 90 günlük vize muafiyeti kuralından yararlanamayan AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları için gerekiyor. Teklifin yasalaşması halinde fiyat artışı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşecek.

 

AB sadece dijital Schengen vizesi getirecek

 

AB ayrıca 2022 yılında tartışılan dijital Schengen vizesini uygulamaya sokmayı planladığını açıkladı. Yolcular ziyaret etmeyi planladıkları ülkeden bağımsız olarak online başvuru yapabilecek ve dijital versiyon, pasaportlardaki etiket sisteminin yerini alacak. Avrupa Komisyonu, dijital platformu 2028 yılına kadar uygulamaya koymayı umduğunu söylüyor.


25 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page