top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Rusya’dan para transferlerinde yeni önlemler devrede

Rusya’da hükümet yurt dışına sermaye çıkışını azaltma amacıyla yeni önlemleri devreye alma konusunda yeni bir adım atıyor.


RBC’nın haberine göre bir banka hesabı açmadan tek seferlik maksimum para transferini 100 bin ruble ile sınırlayan bir yasa tasarısının hükümette onaylandığı bildirildi.

 

Bu tasarı üzerinde Merkez Bankası, İçişleri Bakanlığı, Roskomnadzor, Dijital Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı onayını verdi.

 

Rosfinmonitoring temsilcileri limitin 100 bin ruble olarak belirterek “Bu tür adımlar, ülkeden sermaye çıkışının azaltılmasına yardımcı olacak” dedi.

 

Banka hesabı açmadan, “basitleştirilmiş kimlik tespiti” yoluyla hızlı para sistemleri dahil ülke dışına para transferi böylece daha da zorlaşmış olacak.

 

Öte yandan Eylül ayı sonunda Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, yurt dışına para transferine yönelik kısıtlamaların 31 Mart 2024 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmişti.

 

Rusya’da yaptırımlar nedeniyle Mart 2022 itibarıyla yurt dışına yapılacak para transferlerine çeşitli kısıtlamalar getirilmişti.

 

Turkrus’un aktardığı habere göre, Rus vatandaşları ve dost ülkelerden yerleşik olmayanlar, yurt dışına bir ay içerisinde en fazla 1 milyon dolar değerinde para transferi gerçekleştirebiliyor

9 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page