top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Muğla’da otel ve eğlence yerlerine güvenlik kamerası zorunluluğu getirildi

Valiliği, kamu güvenliği ve düzeninin korunması amacıyla otel, motel, pansiyon ve eğlence yerlerine  kamerası zorunluluğu getirildi. Otel ve eğlence yerleri altı ay içinde güvenlik kamerası kurulumunu tamamlamak zorunda.

Muğla Valiliği’nce 13 Ağustos tarihinde alınan kararla kamu güvenliği ve düzeninin korunması amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine kamera takılması zorunlu kılındı.

 

Muğla sınırları içinde faaliyet gösteren ve denetime tabi yerlerde birçok hırsızlık, dolandırıcılık olayları ile birlikte kavga, yaralanma ve ölümle sonuçlanan olayların meydana geldiği ifade edilen Muğla Valiliği açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı:

 

“Bu olaylar neticesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehlikeye düştüğü anlaşılmaktadır. İş yerlerine güvenlik kamerası kurulumu ile umuma açık yerlerde meydana gelecek suçun önlenmesi ve aydınlatılması amaçlanmaktadır”.

 

Kararda kurulumu yapılacak güvenlik kameralarının iş yerinin tüm giriş ve çıkışlarını, varsa otoparkını da görecek şekilde kurulması istendi. Güvenlik kamera sistemlerinin yeterli çözünürlük, gece görüşlü ve kesintisiz kayıt yapabilme özelliğine sahip olması, cihazların arşiv görüntülerine tarih ve saat girilerek kolayca ulaşılabilmesi gerektiği belirtildi.


Güvenlik kamera sistemi kurulumunun kararın alındığı 13 Ağustos tarihinden itibaren 13 Şubat 2025 tarihine kadar tamamlanması istenirken, otel, motel, pansiyon gibi konaklama tesisleri ile bar, gazino, birahane, içkili lokanta, kahvehane gibi 40 metrekareden büyük iş yerlerine güvenlik kamerası takma zorunluluğu getirildi. Takmayanlar hakkında Kabahatlar Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca idari para cezası uygulanacak.


1 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page