top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Korhan Alşan: Daha az yıldızlı oteller pansiyonlar yapılabilir!

Turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ela Hotels Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, 5 yıldızlı otel kapasitesini doldurduk, daha az yıldızlı oteller pansiyonlar yapılabilir.

Dünyaca ünlü sekiz şefin menü sunumlarını yapacağı gastronomi şöleni Ela Excellence Resort Belek’te başladı. Etkinlikte Ela Hotels Turizm Koordinatörü Korhan Alşan Hürriyet'ten Salim Uzun'a değerlendirmelerde bulundu.

 

Alşan'ın değerlendirmeleri özetle şöyle:

 

Tüketiciler artık daha fiyat odaklı

-Sektörün zayıf noktalarından biri pazarlama. Halbuki artık pazarlama dünyasının içindeyiz. Biz bu eksiği gidermeye çalışıyoruz. Gelecekte çok yeni, daha önce yapılmamış otel projelerimiz olacak. Sanatı, kültürü, doğayı, sürdürülebilirliği kapsayan işler olacağı için çok heyecanlıyız. Ünlü şeflerin katıldığı organizasyon da çok ilgi görüyor. Misafirlerimiz çok memnun. Bu tür çalışmaları planla bir şekilde devam ettireceğiz.

 

-Elimizdeki veriler 60 milyon turist hedefine ulaşacağımızı gösteriyor. Eylül, ekim ayından sonra tekrar bir canlılığın başlayacağını düşünüyorum. Elbette dünya genelinde finansal kaynakların azalması, girdi maliyetlerini yükselmesi tüketicilerin davranışlarını etkiledi. Tüketiciler artık daha fiyat odaklı.

 

5 yıldızlı otel kapasitesini doldurduk, daha az yıldızlı oteller pansiyonlar yapılabilir

-Türkiye’nin turizmde büyük hedefleri var. Hedefimiz 100 milyon turist ise biz altyapıyı şimdiden planlamalıyız. Trafik, çöp sorunu, arıtma, havalimanı konusu hep gündemimizde olmalı. Bunu yapmazsak kurguladığımız bütün sistem üzerimize yıkılabilir ve bir anda bu bizi çok geriye çekebilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konularda çok önemli çalışmalar yapıyor. TGA’nın çok iyi bir vizyonu var.

 

-Çok iyi 5 yıldızlı otellerimiz var ama artık daha alt segmentteki otellerin hatta pansiyonların markalaşması gerekiyor. Çünkü biz 5 yıldızlı kapasitesini doldurduk. Bu alana daha fazla yüklenmek sadece birbirimizi vurmak olur. Bu anlayışa uygun teşvik modelleri geliştirmek gerekiyor.”

2 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page