top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Rusya’ya çağrı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı (KKTC) – Rusya uçuşlarını yeniden gündeme getirerek; Rus yöneticilere çağrıda bulundu.



Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rus haber ajansı TASS’a açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, hayata geçirmek istedikleri Rusya ile direkt uçuşlar, konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

 

Tatar, başlatılması halinde bu uçuşların oldukça rağbet göreceğini ve popüler olacağını öne sürdü.        


Ersin Tatar, TASS Haber Ajansı’na “Açıkçası Ercan Havalimanı – Moskova uçuşları, bizim gerçekten hayata geçirmek istediğimiz bir şey… Ancak bunun gerçekleşebilmesi için Rus yetkililerin Ercan Havalimanı’na direkt uçuşların açılmasına izin vermesi gerekiyor. Maalesef şu anda Rusya’dan böyle bir izin alma imkânımız olmadı.”

 

“Kuzey Kıbrıs’ta önemli sayıda Rus vatandaşının yaşadığını” kaydeden Ersin Tatar “Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Rusların bir kısmı Ukrayna krizinin başlamasıyla Güney Kıbrıs’tan, bir kısmı Türkiye’den, bir kısmı da doğrudan Rusya’dan geldi. Kuzey Kıbrıs’ta Rusya’dan çok sayıda turist var… Ve bildiğiniz gibi Türkiye’nin birçok havalimanından günlük uçuş alıyoruz. Antalya’dan, İstanbul’dan ve Türkiye’nin diğer şehirlerinden çok sayıda Rus geliyor” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Moskova direkt uçuşlarının başlaması halinde yoğun talep göreceğini ve popüler olacağını; sadece Rusların değil, Kuzey Kıbrıslı Türklerin de hem ticaret hem turizm hem de eğitim amacıyla Moskova’ya uçacaklarını” öne sürdü.


5 görüntüleme0 yorum

留言


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page