top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Kapıda Vize başlangıç tarihi belli oldu

Kapıda Vize başlangıç tarihi açıklandı. Yunanistan’ın uzun süredir beklenen “kapıda vize” uygulaması nihayet Türk turistler için gerçekleşiyor.


Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis’in açıklamasına göre, Türk vatandaşları için bu kolaylık 30 Mart’ta hayata geçirilecek.

Atina’da yaşanan yoğun tartışmaların ardından gelen bu haber, özellikle Ege adalarını ziyaret etmek isteyen Türk turistler için sevinç kaynağı oldu. Parlamentoda gündeme gelen ve PASOK Milletvekili Yorgos Nikitiadis tarafından ele alınan gecikmeler, Dışişleri Bakanı Gerapetritis tarafından çeşitli bakanlıklar arasındaki koordinasyon ihtiyacına bağlandı.

Bu adımla birlikte, Yunanistan’ın Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris gibi adaları, Türk turistlerin bir hafta süreyle kapıda vize alarak tatil yapabilecekleri destinasyonlar arasına katılıyor. Bu uygulama ile Yunanistan, Ege’deki adalarına 1,5 milyon Türk turist çekmeyi hedefliyor.

 

Yunan hükümetinin bu adımı, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmelerin bir yansıması olarak görülüyor. Avrupa Birliği’nin de onay verdiği bu program, adalara yapılan ziyaretleri kolaylaştırarak iki ülke arasındaki turizm ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlıyor. Ancak, Şengen kısıtlamaları nedeniyle uygulamanın şimdilik sınırlı sayıda adada kalacağı belirtiliyor.

 

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides’in açıklamasına göre anlaşmanın geçerli olduğu adalar:

 

1.Sakız Adası

2.Midilli Adası

3.Rodos Adası

4.Samos Adası

5.Kos Adası

6.Meis Adası

7.Patmos Adası

8.Leros Adası

9.Kalimnos Adası

10.Simi Adası

27 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page