top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Kaan Kavaloğlu’ndan “her şey dahil” açıklaması

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “her şey dahil” sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.





AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, 'Her Şey Dahil' sistemiyle ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. Hürriyet'ten Salim Uzun'a konuşan Kavaloğlu, her şey dahil sistemin düşük, orta ve yüksek seviye olmak üzere üç kademeli uygulanacağını aktardı.


Çok iyi geçen peş peşe sezonların ardından her şey dahil sisteminin de hafifletilmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Kavaloğlu, "Rekabetin zorlu olmasından dolayı bazı şeylerin içini fazla fazla doldurduk. Rakiplerimiz bu kadar yoğun çalışmalar yapmıyor. Bir tık geriye gelmek gerekecek. Bunun çalışmasını da yaptık. Her şey dahil sistemini düşük, orta ve yüksek seviye olarak planladık. Otellerin gelirine göre de bunu raporladık. Bu sistemin standardını belirleyeceğiz artık” şeklinde konuştu.


Antalya'da bazı otellerin yıprandığını da belirtti. İspanya ile rekabette Türkiye’deki tesislerin yeniliğinin etkili olduğunu vurgulayan Kavaloğlu, “Unutmayalım biz İspanya’ya tesislerimizin yeniliği sayesinde rakip olduk. İspanya’nın çok fazla yıpranmış oteli var. Ama orada Avrupa Birliği’nin (AB) sağladığı finansal destekleri kullanarak yenileme yapıyorlar. Bizim de bu konuda önlemler almamız gerekiyor. Neden? Çünkü tesislerimiz eskiyor. Bu durumla ilgili hazırlık yapmamız şart. Sektör rot balans ayarı yapmalı. Bunun için de finansman yaratmak gerekecek. Çünkü iyi sezonlar peş peşe gelmez ve kâr edemezsek bu işi öz sermaye ile yapmak zorunda kalacağız. Bu da sınırlı hareket demek. Bunu söylerken otellerin yıllık bakımından bahsetmiyorum. Sağlam bakımlardan bahsediyorum. O yüzden şimdiden bu konuyla ilgili oturup planlama yapmamız şart” dedi.

29 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page