HIS Türkiye’nin engelsiz Turizm markası HIS Limitless tarafından tasarlanan Japon & Türk Dayanışması ile hayata geçirilen 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel projesi yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor”
"Depremzede ve özel gereksinimli çocuklara unutulmaz anlar yaşatan HIS Limitless’ın Japon-Türk dostluğu projesi olan 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel projesi dayanışmanın ve birlik olmanın gücünü bir kez daha gösterdi."
Özel gereksinimli depremzede çocuklar engelsiz seyahat etmenin ve kendilerini sanatla ifade etmenin keyfini yaşadı!
Engelsiz gezi, sanat ve eğlence içeren bu proje depremzede özel gereksinimli çocuklar için özel olarak hazırlandı. Ve projeye turizm camiasından, akademisyenlere, gönüllülerden öğrencilere, kurum kuruluş ve markalara el birliği ile güçlü ve anlamlı bir iyilik ağı oluşturuldu.
Çocuklara hayatları boyunca hatırlayacakları bir deneyim sunmak için Japon Turizm devi HIS Türkiye’nin Engelsiz Turizm markası HIS Limitless’ın organize ettiği ve Grand Mercure Otel, Anemon Otelleri, JW Marriott Otelleri, Bektaşlar Turizm gibi bir çok önemli markanın da dahil olduğu Engel Tanımayan Çocukların engelsiz seyahat deneyimi Ankara gezisiyle başlayıp Japon ve Türklerden oluşan proje ekibinin deprem şehirlerine gitmesi aşamasında turizm camiası özel gereksinimli çocukların hislerini sanatla ifade etmeleri için seferber oldu.
Bu önemli turizm sektör liderlerinin yanı sıra Ankara, Malatya, Adıyaman, Kahraman Maraş ve Hatay illerinin Valilikleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Gençlik ve Spor Müdürlükleri, Belediyeleri, TUREB, ANRO, TÜRSAB, İRO, Türk Kızılay’ı da bu projeye tam destek verdi.
Projenin sanat partneri olan İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrencileri Ankara’dan Hatay’a kadar çocuklara keyifli anlar yaşatıp belgesel çekimini gerçekleştirdi.
Deprem bölgesinden özel gereksinimli çocukların belirlenmesi ve projeye dahil edilmesi aşamasında birçok Rehabilitasyon Merkezi, okul, dernek ve STK’da yer aldı.
Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu (TSMF), Türkiye Görme Engelliler Derneği(TURGED), Çocuk Eğitim Rehabilitasyon ve Yardım Derneği (ÇERED), Ankara Engelliler Meclisi, Mimoza Tüm Erişilebilir Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hatay Otizmliler Derneği, Erdem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Dil Konuşma Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özle Altınözü Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Büyükçekmece Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Suyun Rengi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Hatay Bizim Çocuklar Derneği yöneticileri, çalışanları ve öğretmenleri önemli destekleriyle projeye değer kattılar.
Proje sonunda yaklaşık 500 çocuğa ve onların ailelerine ulaşılmasını ve projenin başarıyla ilerlemesini sağlamak için gönülden destekleriyle Prof. Dr. Süleyman Şahin, Ali Ayvazoğlu, Ömer Barbaros Yiş, Elif Lale Kırcaoğlu, Cengiz Özkarabekir, Ekonomist Dilek Durak, Gencay Uğraş, Kagawa Naoi, Wataru Fujii, Enver Bektaş, Fatih Ünal, Harun Işıkmen, Seda Demirtaş, Hande Öztürk, Oğuz Akçura, Gün Emre İçer, Taha Yaycı, Dr. Hakan Arslan, Halil Emre Özkur, Tursun Kamiyama, Prof. Dr. Selma Karatepe, Dr. Burcu Kurtiş, Dr. Hamdi Aslan, Fuji Nami, Ryoko Tanoue, Shinnosuke Taira, Shuri Endo, Waka Takiguchi, Hüseyin Kimyonoğlu, Ş. Kudret Özbakış, A. Hakan Eğinlioğlu, F. Can Yücel, Betigül Öz, Özlem Kukul, Sultan Görkem, Dr. Sevilay Uçar, Öğr. Gör. Nagehan Tanyeli, Bülent Tekin, Fatih Karadayı, Mehmet Özyiğit, Ceyda Artıç, Esra Özdamar, H. Özgür Özaltun, Naciye Sevil Kırkyaşaroğlu, Tuğçe Durak, ADEL, Konya Enerji, Otto DMC, DyDo Drinco Turkey, SEBİT, Tevfik Fikret Okulları, Simurgh Medya, Didem Koban Dans ve Sanat, technarts, gibi değerli isimler ve markalar oldu.
“100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Proje ekibi, sevgi ve umutla deprem bölgesindeki çocuklara dokunmak için yola çıktı. “
Proje ekibi, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'ın özel çocuklarını memleketlerinde ziyaret ederek, hikayelerini dinlediler ve onlara neşe dolu bir ortam sundular.
Etkinliklerde, çocukların yaratıcılığını ve yeteneklerini desteklemek adına çeşitli faaliyetler düzenlendi. Resim atölyeleri, Japon elişi sanatı Origami, sanat çalışmaları, oyunlar, dans etkinlikleri ile çocuklar kendilerini ifade etme ve eğlenme fırsatı buldular.
“Üç Etaptan oluşan 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Projesi’nin ilk etabında deprem bölgesinden gelen özel gereksinimli çocuklar ve aileleri Ankara'da unutulmaz anlar yaşadı. “
"Engel Tanımayan Cumhuriyet Çocukları 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel" projesi kapsamında düzenlenen organizasyonda, depremzede özel gereksinimli çocuklar ve aileleri müze ziyaretleri, sanat etkinlikleri, dans etkinlikleri ve Anatolian Eaglebots Team 3390’nın robot atölyesinde engelsiz turizmi Japon ve Türk turizmciler ile gerçekleştirildi ve akademisyen ve öğrencilerin belgesel çekimiyle bu anlar tarihe belge niteliğinde kaydedildi.
“Projenin ikinci etabında ise Japonlar ve Türklerden oluşan proje ekibi özel gereksinimleri nedeniyle şehir dışına çıkamayan depremzede çocuklara memleketlerinde misafir oldu.”
Projenin ikinci etabı için Japon ve Türk turizmciler, Türk akademisyen ve öğrencilerle birlikte deprem felaketinin yaşandığı Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illerini ziyaret ettiler.
Bu ziyaret kapsamında özel gereksinimli depremzede çocuklar ve ailelerine eğlenceli anlar yaşattılar. Deprem felaketinin yaşandığı bu illerde yaşayan özel gereksinimli çocuklar resimler yaptı, origami öğrendi, masallar dinledi, dans etti ve şarkılar söyleyerek çeşitli faaliyetlerde bulundular. Özel gereksinimli çocukların katılımıyla gerçekleşen etkinlikler onlara özel olarak tasarlandı ve sponsorların destekleriyle hayata geçirilen bu proje kapsamında resim malzemeleri ve hediyelerle çocukların mutluluğu katlandı. Özel gereksinimli çocuklar, bu etkinlikler kapsamında sanat eserleri ürettikleri bir ortamda bulunmanın keyfini de doya doya yaşadılar.
Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da, çocuklar, gönüllü Japon turizmci Shunsuke Kumano ile origami öğrenip Japon kültürüyle tanıştılar.
Derneklerin, kurum, kuruluşların , belediyelerin ve özel firmaların, destekleriyle 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Projesi Japon-Türk Dostluğunda 100’den fazla özel gereksinimli çocuğa ulaşmayı başardı.
Köylerden, konteyner kentlere bu illerimizin dört bir yerinden gelen yüzlerce özel gereksinimli çocuk ve aileleri gönüllülerinin de katkılarıyla birçok rehabilitasyon merkezi, dernek ve okulların da bir araya gelmesiyle çocuklarla ve aileleri ile hislerimiz ortak diyen Japon Türk dostluğu projesi 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel ekibiyle sevgi engel tanımaz şöleni tadında güzel bir gün yaşadılar.
"Depremzede ve özel gereksinimli çocuklara unutulmaz anlar yaşatan Japon-Türk dostluğu projesi olan 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel projesi dayanışmanın ve birlik olmanın gücünü bir kez daha gösterdi."
“Japon-Türk Dostluğu Dayanışmanın Birleştirici Gücü Oldu"
100 depremzede ve özel gereksinimli çocuğa ulaşmayı hedefleyen proje 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel 100 hedefini aşarak yüzlerce çocuğa neşe verdi. Resim defterleri haricinde beyaz çocuk tişörtlerine resimler yapan çocukların ürettiği bu özel sanat eserleri, bir birlik, beraberlik ve hislerimiz ortak demenin canlı ve en anlamlı resmini oluşturdu. Projenin ilk iki etabının en güzel eseri ise Ankara, Malatya, Adıyaman ve son durak olan Hatay’da rengarenk bir tablo oldu.
Cumhuriyet'in 100. yılında ve ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminin sene-i devriyesinde Engelsiz Turizm ile başlayan Japon kültürü ve Türk misafirperverliğinin ortak yolculuğu, depremzede özel gereksinimli çocuklara sanatla kendilerini ifade etme deneyimi yaşattı.
“Üçüncü ve son etap olan İstanbul Büyük Buluşması'nda da çocukların etkinliklerde yaptıkları sanat eserleri sergilenecek ve belgesel filminin gala gösterimi yapılacak. Çocukların şimdiki durağı ise İstanbul olacak! Büyük Buluşma için hazırlıklar başladı!”
Projenin son etabı için çalışmalara devam eden HIS Türkiye, İstanbul Nişantaşı Üniversite’sinin İstanbul Büyük Buluşması için organizasyon ve belgesel hazırlıklarını sürdürüyorlar. İstanbul'da onları hem engelsiz seyahat deneyimi hem eğlence, yaptıkları sanat eserlerinin sergisi hem de tüm destekçilerin ve protokol katılımının olacağı gala gecesinde belgeselin özel gösterimi bekliyor. Resimler şehir şehir sergilenecek olup, gala gecesinde gösterimi yapılacak olan belgesel aynı anda Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay'da canlı olarak yayınlanacak.
Herkes için her zaman seyahat özgürlüğü misyonuyla tasarlanan 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Projesi, Japonların dostluğunu ve ülkemizin yaşadığı bu felakette özel gereksinimli çocukların özel durumlarının bir engel değil, farklılıkların bir bütünün rengi olduğunu gösterdi.
“Unutulduğumuzu düşündüğümüz bir zamanda geldiniz!” diyen yurdumun güzel insanlarını, yurdumun güzel insanlarının unutmadığını yaraları sararken dünyaya göstereceğiz.”
Japon Turizm Devi HIS Türkiye’nin Türkiye’de Engelsiz Turizm alanında yaptığı çalışmalarından biri olarak 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel projesini tasarlayan ve projeyi hayata geçiren HIS Limitless marka yöneticisi Serap Demir: “Çocukların geleceği ve mutluluğu için Engelsiz Turizm kapsamında bölge için projelere devam edeceklerini belirterek, projeye destek olmak isteyen tüm kurum ve kuruluşları İstanbul Büyük Buluşması'na ortak olmaya davet ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Japon ve Türk Turizmciler ayrıca akademisyen ve öğrencilerden oluşan 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel Projesi ekibiyle Ankara'da ve Deprem şehirlerinde bulunmak ve çocuklara Japon kültürünü de göstermiş olmak tüm ekibimizi çocuklar kadar mutlu etti.
“Unutulduğumuzu düşündüğümüz bir zamanda geldiniz!” diyen yurdumun güzel insanlarını, yurdumun güzel insanlarının unutmadığını yaraları sararken dünyaya göstermek istiyoruz.
Projede yer almak isteyen tüm kamu, kurum, kuruluş, STK ve gönüllülerin destekleriyle bölgede erişilebilir, uluslararası standartlarda, depreme dayanıklı eğitim komplekslerinin inşa edilmesine, engelli istihdamına, çocukların geleceğine ve ülkemizin yarınlarına umut götürmek hayaliyle yollara düştük. STK'lar, markalar, bireyler, kurumlar, herkesin renginin yer aldığı, küçük küçük desteklerden ortaya çıkan anlamlı bir iyilik resmi çıkarmaktı hayal. Ve daha birçok hayali peşi sıra ekleye ekleye heybesine "100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel" resmini çıkardık hep birlikte ortaya. 100 özel gereksinimli depremzede çocuğumuza ulaşmayı planlarken birbirinden değerli destekçilerimiz sayesinde yüzlerce çocuğa ulaştık. Ve çok daha güzel bir yolculuk için daha güçlü, daha kalabalık, daha iyi projelerin; temeli, taşı, toprağı olacağız. Örnek aldığımız değil dünyada örnek alındığımız projeleri hep birlikte hayata geçirmek ve tekrar buluşmak ümidiyle yola devam edeceğiz. Bizi bu yolda yalnız bırakmayıp misafir eden tüm şehirlerimizdeki kurum ve kuruluşlara, gönüllülere, çalışanlara ve tabii güzel Anadolu'ya çok teşekkür ediyorum ekibim ve çocuklar adına. İstanbul büyük buluşmasında hep birlikte İstanbul'da buluşmanın heyecanını daha şimdiden yaşıyoruz. Tek amacımız çocukların yüzlerini güldürmekti. Ve bunu hep birlikte başardık. Teşekkürler "
Comentarios