top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

İş Bankasından turizm sektörüne 1 milyar dolarlık kaynak

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz turizm sektörüne 1 milyar dolarlık kaynak ayırdıklarını açıkladı.


Antalya'da 2. TÜRSAB Turizm Kongresi'nde İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz turizm sektörüne yönelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, pandemi süreciyle birlikte Türkiye'de turizmi etkileyen olaylara değindi. Turizm ekosisteminde yer alan paydaşların hızlı aksiyon alma ve sıkıntıları göğüsleme kapasitesi sayesinde turizm sektörünün daha az yara alarak ayakta kaldığını ifade eden Yılmaz, sektörün Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olduğunu kaydetti.

 

Turizm sektörünün kredi ihtiyacı için 1 milyar dolarlık kaynak ayırdık

İş Bankası'nın turizm sektörüne yönelik çalışmalarını anlatan Yılmaz, "2023 yıl sonundan itibaren, önümüzdeki süreçte turizm sektörü için 1 milyar dolarlık kaynak ayırdık, bu sayede turizm sektörüne ihtiyacı olan esnek vadelerde kredi imkanı sunabileceğimizi düşünüyorum. Bunun dışında Turizm Bankacılığı alanı kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Turizmcinin diliyle konuşan, aynı şeyi düşünebilen ve turizmin geleceği için yorumlar yapabilen bir takım kuruyoruz. İlk etapta Antalya Turizm İhtisas Şubesi kuracağız. Klasik bir bankacılık anlayışının dışında hareket edecek bir turizm ihtisas şubesi yapılanması planlıyoruz" dedi.

 

Turizm ihtisas şubelerini daha sonra İstanbul, İzmir ve Muğla'da açmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, turizmin çeşitlendirilmesi için müzecilik ve arkeolojik çalışmalar konusunda İş Bankası olarak yaptıkları desteklere devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

34 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page