top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

FTI Group iflas başvurusunda bulundu

Avrupa’nın en büyük 3. tur operatörü olan ve Türkiye'ye de turist getiren FTI Group iflas başvurusunda bulundu.

Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü olan FTI GROUP'un ana şirketi FTI Touristik GmbH, 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Münih Yerel Mahkemesinde iflas davasının açılması için başvuruda bulunacak. İflas başvurusundan sadece tur operatörü markası FTI Touristik doğrudan etkileniyor. Ancak daha sonra diğer grup şirketleri için de ilgili başvurular yapılacak.

 

İflas başvuru kararı neden alındı?

FTI'den yapılan açıklamada uzun ve karmaşık bir yatırımcı sürecinin ardından Nisan 2024'te ABD'li finansal yatırım firması Certares liderliğindeki konsorsiyumun Avrupa'nın en büyük üçüncü tur operatörü FTI Group'un yüzde 100 hissesini mevcut hissedarlardan sembolik olarak 1 euro karşılığında satın aldığı belirtildi. Ancak o tarihten bu yana olumlu haberlere rağmen rezervasyon rakamları beklentilerin oldukça altında kaldı. Ayrıca çok sayıda tedarikçi peşin ödeme konusunda ısrar etti. Sonuç olarak, yatırımcı süreci kapanana kadar artık kapatılamayan likidite ihtiyacı arttı. Bu nedenle iflas başvurusu yasal nedenlerden dolayı gerekli hale geldi.

 

Müşterilere bilgi: Yaz tatilleri gerçekleştirilemeyecek

Açıklamada iflas sonuçlarından etkilenen yolcuların desteklenmesi artık FTI GROUP için en önemli öncelik olduğu belirtildi. www.fti-group.com/en/insolvency adresinde bir destek web sitesi ve +49 (0) 89 / 710 45 14 98 numaralı telefondan bir destek hattı kuruldu. İlgili tüm bilgilere buradan ve Almanca ve Almanca olarak erişilebiliyor. Bireysel sorular için İngilizce konuşan irtibat kişileri mevcut. FTI GROUP, müşteri desteğine tam odaklanmanın yanı sıra, misafirlerini Alman Seyahat Güvenlik Fonu (DRSF) ile birlikte düzenli olarak bilgilendirecek.

 

4 Haziran'dan sonraki tatiller iptal

Halihazırda başlamış olan seyahatlerin planlandığı gibi tamamlanabilmesi için yoğun bir şekilde çalışıldığı belirtildi. Henüz başlamamış olan seyahatler, 4 Haziran 2024 Salı gününden itibaren artık mümkün olmayacak veya yalnızca kısmen mümkün olacak. Henüz atanmamış (geçici) iflas yöneticisi ile işbirliği içinde, etkilenen yolculara yönelik sürekli bilgi sağlamaya ve operasyonel uygulamaya yönelik bir konsept önümüzdeki günlerde gerekli tedbirler geliştirilecek.

 #FTI


21 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page