top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Emel Elik Bezaroğlu: “Türkiye’nin farklı illerine markamızı taşımak için yatırımcılarla bir araya geliyoruz”

Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, turizm sektörüne dair değerlendirmelerini, Elite World Hotels’in hedeflerini ve EMITT fuarına ilişkin görüşlerini paylaştı.



Turizmde 2023’e ilişkin değerlendirmelerini aktaran Elite World Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “2023 yılını turizm sektörü açısından iyi bir yıl olarak kapattık. Yılın başında meydana gelen 6 Şubat deprem felaketi, ardından genel seçimlerin getirdiği belirsizlik ortamı dolayısıyla sezon biraz düşük başlasa da ardından turizmde hareketlilik arttı ve seneyi 56,7 milyon ziyaretçiyle kapattık. 2024’te ise Türkiye’nin hedefi 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar turizm geliri. İnanmak başarmanın yarsıdır ve biz bu rakamlara erişeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.


“Resort turizmi bu yıl hem turist sayısı hem de gelir artışı bakımından başı çekti”


Elite World Hotels & Resorts açısından da bir değerlendirme yapan Bezaroğlu, “Turizmde 4 farklı kategorideki markamızla hizmet veren bir otel zinciri olarak sektördeki büyümeyi kendi grubumuzda da hissettik. Resort turizmi bu yıl hem turist sayısı hem de gelir artışı bakımından başı çekti. Şehir otelciliğinde ise rakamlar beklentilerin altında gerçekleşti. İş ve toplantı turizminde ise uluslararası organizasyonlar halen Covid öncesi seviyelere ulaşmamakla birlikte pozitif ivmenin devam ettiğini gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.


“2030 yılına kadar 50 otele ulaşmayı hedefliyoruz”


Elite World Hotels’in franchise modeliyle büyüme stratejisi hakkında konuşan Emel Elik Bezaroğlu, “Marka olarak franchise işletme modeline çok fazla yatırım yapıyoruz. Yatırımcıların işlerini kolaylaştırmak için açılış öncesi ve sonrası sunduğumuz hizmetlerimiz, güçlü satış ve pazarlama ağımız da bu yatırımların birer parçası. İlk franchise otelimizi bu yıl Samsun Atakum’da Elite World Comfy markamızla açtık. 2023’te imzasını attığımız, Van Edremit’te Elite World GO markamızla işleteceğimiz otelimiz 2024’ün ocak ayında hizmete girdi. Elite World kategorisinde hizmet verecek diğer bir otelimizi de 2024 Haziran ayında Kuşadası’nda açmayı planlıyoruz. İşletme anlaşmaları için farklı şehirlerdeki yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. 2030 yılına kadar 50 otele ulaşmayı hedefliyoruz ve bu doğrultuda Türkiye’nin farklı illerine markamızı taşımak için yatırımcılarla bir araya geliyoruz” ifadelerini kullandı.


“İstihdam ve yetişmiş personel konusunda yeni bir projenin hazırlığındayız”


Turizm sektörünün en büyük sıkıntılarından biri olan istihdam konusuna da değinen Bezaroğlu, “İstihdam anlamında turizm sektörü büyük sıkıntı yaşıyor. Covid dolayısıyla sektör çok sayıda personelini kaybetti. Farklı sektörlere giren turizmciler oldu. Bunun sıkıntısını da halen yaşıyoruz. Elite World Grubu olarak istihdam ve yetişmiş personel konusunda yeni bir projenin hazırlığındayız. Bu proje kapsamında personelimizi Elite World Grubu bünyesinde yetiştireceğiz. Önümüzdeki günlerde konunun tüm detaylarını aktaracağımız bir lansman yapacağız” şeklinde konuştu.


“Fuarlar bizim için önemli network alanları”


Bu sene 24’üncüsü düzenlenen EMITT fuarına Elite World Hotels’in 17’nci kez katıldığını ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu şunları aktardı: “EMITT fuarına bu sene katılımın önceki senelere göre daha az olduğunu gördük. Elbette yaklaşan yerel seçimler, bununla birlikte ekonomik belirsizlikler de katılımın düşüklüğünde etken fakat EMITT çok önemli bir fuar ve eski günlerine geri dönmesini, fuarın daha da büyümesini arzu ediyoruz.


Fuarlar bizim için önemli network alanları. Birçok iş ortağımızı fuarlarda görebiliyoruz. Fuarların hem yurt içi hem yurt dışı pek çok sektör profesyonelini bir araya getiren platformlar olması bizim için önemli. Artık dijital ortamda dünyanın her yanından kişilerle görüşmek mümkün fakat yüz yüze görüşmelerin de kıymetli olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda önümüzdeki yıllarda da EMITT’te yer almaya devam edeceğiz.”


24 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page