top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

Bakanlık: Otellerin belgesiz faaliyette bulunmaları mümkün değil

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Belgesiz 2426 otel ile çalışan acenteler hakkında yasal işlem başlatılacak. Bakanlık tarafından acentelere gönderilen yazıda, “Otellerin belgesiz faaliyette bulunmaları mümkün değil” denildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, seyahat acentalarına gönderdiği yazıda, belgesi olmayan 2426 tesisin isimlerini vererek yasal olarak  faaliyette  bulunmalarının mümkün olmadığını ve satışlarının yapılmaması gerektiğini bildirdi.

 

Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, seyahat acentelerine gönderdiği yazıda Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama Turizm  İşletmesi  Belgesi  bulunmayan  işletmeleri açıkladı. Genel Müdürlük, açıklanan listedeki Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama Turizm İşletmesi Belgesi bulunmayan tesisler hakkında: “Turizm İşletmesi Belgesi ve Basit Konaklama  Turizm  İşletmesi  Belgesi  bulunmayan  işletmelerin  yasal  olarak  faaliyette  bulunmaları mümkün olmadığından, bu işletmelerin reklam, tanıtım, pazarlama ve satışlarının yapılmaması ve yapılan var ise tarafınızdan ivedilikle kaldırılması gerekmektedir. Aksi halde hakkınızda yasal işlem uygulanacağı hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle  rica ederiz” denildi.

 

Bu tesislerin en fazla bulunduğu iller şöyle 371’i Muğla’da, 370’i İstanbul’da, 328’i İzmir’de, 318’i Antalya’da, 107’si Çanakkale’de, 100’ü Trabzon’da, 86’sı Rize’de, 78’i Nevşehir’de, 64’ü Balıkesir’de 60’ı Ankara’da bulunuyor.




28 görüntüleme0 yorum

댓글


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page