top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

BAE’da bankalar, Rus müşterilerle çalışmaya kısıtlamalar getirmeye başladı

Rus ekonomi gazetesi Vedomosti: Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) büyük bankaları, ikincil yaptırım riski nedeniyle Rus müşterilerle çalışmaya kısıtlamalar getirmeye başladı.


Rusya’nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Vedomosti’nin haberinde “Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) büyük bankaları, ikincil yaptırım riski nedeniyle Rus müşterilerle çalışmaya kısıtlamalar getirmeye başladığı” belirtildi.

 

Habere göre BAE bankaları Rusya’dan para kabul etmeyi ve Rus müşterilere transfer yapmayı askıya aldı.

 

Diğer yandan Turkrus’un aktardığı habere göre; kredi kuruluşları ve sahipleri Rusya vatandaşı olan şirketlerin banka hesaplarını da kapatmaya başladı.

 

Vedomosti Gazetesi bu haberi Rus iş adamları, vergi ve hukuk danışmanlarının yanı sıra Business Russia adlı iş dünyası organizasyonu temsilcilerine atıfta bulunarak duyurdu.

 

İş dünyası temsilcilerine göre BAE bankalarıyla yaşanan sorunlar, düşük düzeyde de olsa ABD Başkanı Joe Biden’ın, Aralık 2023’te ikincil yaptırımlara ilişkin kararname yayınlamasından çok önce başladı.

 

Ruslar, 2023 yılı boyunca zorluklar yaşadı ama Eylül ayından itibaren sorunlar ciddi anlamda yoğunlaştı. Gazetenin görüş aldığı kaynaklara göre şu anda Rus şirketlerinin hesap açması neredeyse imkansız hale geldi.

 

Dün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya ile Türkiye arasındaki banka transferleriyle ilgili sorunlara dair endişelerini dile getirmiş ve diplomatik misyonun her iki ülkenin dış ekonomik faaliyetleri üzerinde olumsuz sonuçlar doğurmasını önlemek için Türk yetkililerle aktif olarak çalıştığını belirtmişti.   


16 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page