top of page

DESTEKLEYENLER

gaia banner (1).gif
turizmisletmeyatir

ATSO Başkanı Bahar, “Basit Konaklama Turizm Belgesi” için ek süre istedi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, “Basit Konaklama Turizm Belgesi” için Kültür ve Turizm Bakanlığından ek süre istedi. Bahar, “Konunun birçok küçük otel işleten ailenin yaşam kaynağı olduğu da unutulmamalıdır” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tanınan süre içinde turizm belgesi almayan otellerin listesini yayınlayarak, seyahat acentalarının bu otellerle çalışması halinde cezai işlem uygulayacağını açıklaması sektörde karmaşaya neden oldu. Bakanlığın açıkladığı hatalı listenin ardından yayınlanan yeni listede çoğu aile işletmesi olan küçük otel ve pansiyonlar yer alıyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile faaliyette bulunan ve çoğunluğu küçük aile işletmeleri olan otellerimiz büyük sorun yaşamaktadır” dedi.

 

“Duyurular muhataplarına ulaşmamış”

Düzenlemeyi güvenlik eksikliklerinin giderilmesi ve kayıt dışının önlemesi itibariyle desteklediklerini sözlerine ekleyen Bahar, şöyle devam etti: “Birçok iletişim aracı kullanılarak duyurulmuş olan uygulama muhataplarına ulaşmamış, belgeyi almaları için gereken süre maalesef kaçırılmıştır. Aile işletmeleri niteliğindeki küçük küçük otellerimizin ruhsatları bu günlerde belediyelerce iptal edilmekte ve Kültür ve Turizm Bakanlığı belgesi olmadığından iş yerleri kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır”

 

“Küçük aile işletmeleri turizmimizin zenginliğidir”

Küçük otellerin turizmde sağladığı ürün çeşitliliğine dikkat çeken Bahar, sözlerini şöyle tamamladı: “En küçük biriminden en büyük birimine kadar ihtiyaç duyduğumuz konaklama işletmelerindeki çeşitliliğin davamı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan daha önceden belediyeler tarafından düzenlenmiş olan otel veya pansiyon ruhsatına sahip olan tüm işletmelere istisnasız olarak Bakanlıkça yeni bir ek süre verilerek Basit Konaklama Turizm İşletme Belgesi’ne müracaatlarına imkan verilmesini, gerek ekonomimize gerekse turizmimizin çeşitliliği açısından yarar görmekteyiz. Küçük aile işletmeleri turizmimizin zenginliğidir. Konunun birçok küçük otel işleten ailenin yaşam kaynağı olduğu da unutulmamalıdır.”


12 görüntüleme0 yorum

Comments


mhiformbanner-280x500.jpg
3-destekleyenler---422.jpg
bottom of page